Tre fundamentala principer

As salamo aleykom wa rahmatollahi wa barakatoh
 
Mitt senaste inlägg handlade om vikten av skolutbildning och universitetsstudier. Att söka kunskap för oss muslimer är obligatoriskt och islamisk kunskap är om än viktigare.
 
Profeten sal Allahu aleyhi wa sallam sade: "Den som följer en väg i strävan efter kunskap, kommer Allah göra en väg till paradiset lätt för honom" (al-Bukhari)
 
Det finns fyra frågor vad gäller islamisk kunskap som vi bör känna till:
 
1. Kunskap om Allah, Hans Sändebud och religionen Islam genom bevisen. 
2. Agera i enlighet med kunskap.
3. Kalla andra till denna kunskap.
4. Ha tålamod i motgång som resultat av att kalla folk till kunskap. 
 
Vår främsta källa är självklart Koranen och de autentiska haditherna. Sedan har vi även böcker av de lärda som har studerat Koranen och haditherna och skrivit böcker för ummahn att ta del av. Jag kommer då och då lägga upp lite boktips som jag tror kan gynna oss alla.
 
"Usool thalatha" eller som den på engelska heter "The three fundamental principles" är en bra bok som förklarar tre fundamentala principer som en muslim måste veta. Den är skriven av Muhammed ibn Abdul Wahab och går igenom dessa principer med bevis från Koranen och hadtiher. Man kan hitta den som pdf på internet eller i de flesta muslimska bokaffärerna. 
 

Ett utdrag från den engelska versionen, The three funtamental Principles:

 

If you were asked "What are the three fundamentals that a person must know? 

 

Say: “A bondman should know his Lord, his religion, and his Prophet, (saw).” 

 

The First Fundamental: Knowing Allah subhanahu wa ta'ala. 

 

The Second Fundamental: Knowing the religion of Islam with evidences. 

 

The Third Fundamental: Knowing Your Prophet Muhammed, (saw). 

 

 

 

0 kommentarer

Utbildning!

As salamo aleykom wa rahmatollahi wa barakatoh
 
 
Utbildning är viktigt, inte bara för fler arbetstillfällen och ekonomisk vinning i framtiden men även för hälsan. Flera studier visar att en person med högre utbildning har bättre hälsa. Utbildning är en av hälsans bestämningsfaktorer och påverkar våra liv på fler sätt än vi kan tänka oss. Om ni vill läsa mer om hälsans bestämningsfaktorer, kan ni höra av er in sha Allah, eller google "the determinants of health".
 
För oss muslimer, speciellt systrar är utbildning väldigt viktigt och något vi inte ska förumma. Alhamdolillah, idag är det många systrar som börjar ta sin religion på allvar, börjar be, gå på föreläsningar, söker kunskap, tar på sig hijab osv. Men många systrar (och bröder) försummar ofta sin utbildningen under processen.
 
Många som äntligen funnit det de saknat så länge blir helt förälskad i sin religion och vill bara fokusera på den. Vilket är väldigt positivt. Det är livsviktigt att studera sin religion och att utvecklas som muslim, det ska alltid vara vår första prioritering. Men snälla, försumma inte studierna. Många som gjort det, tittar tillbaka och ångrar att de hoppade av, eller inte kämpade hårdare under sin studietid. Det finns tyvärr många systrar som nu är fast i situationer de inte kan ta sig ur då de inte har något att falla tillbaka på. Mina syrbara systrar, ta vara på ungdomer, studera och utnyttja tiden väl. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer

Vinterkampanj

As salamo aleykom wa rahmatollah dyrbara systrar i islam. 
 
Idag är det  kris i Syrien. Förutom fattigdom och hunger har även kylan slagit in i landet. Det snöar och på gatorna går barn runt i tofflor och ibland barfota, subhan Allah. Vi har alhamdolillah fått så mycke, låt oss försöka dela med oss av det vi har med våra syskon.
 
SolidaritetsCenter är en organisation som alhamdolillah är pålitlig och alla pengar vi skänker går till de drabbade, det finns även bröder från Sverige på plats. 
 
Bidrag kan läggas in på bankgiro: 833-6307
 
 
"Never will you attain righteousness until you spend from that which you love. And whatever you spend, indeed Allâh is Knowing of it." [al Imran, 3:92]
 
 
 
0 kommentarer