Utbildning!

As salamo aleykom wa rahmatollahi wa barakatoh
 
 
Utbildning är viktigt, inte bara för fler arbetstillfällen och ekonomisk vinning i framtiden men även för hälsan. Flera studier visar att en person med högre utbildning har bättre hälsa. Utbildning är en av hälsans bestämningsfaktorer och påverkar våra liv på fler sätt än vi kan tänka oss. Om ni vill läsa mer om hälsans bestämningsfaktorer, kan ni höra av er in sha Allah, eller google "the determinants of health".
 
För oss muslimer, speciellt systrar är utbildning väldigt viktigt och något vi inte ska förumma. Alhamdolillah, idag är det många systrar som börjar ta sin religion på allvar, börjar be, gå på föreläsningar, söker kunskap, tar på sig hijab osv. Men många systrar (och bröder) försummar ofta sin utbildningen under processen.
 
Många som äntligen funnit det de saknat så länge blir helt förälskad i sin religion och vill bara fokusera på den. Vilket är väldigt positivt. Det är livsviktigt att studera sin religion och att utvecklas som muslim, det ska alltid vara vår första prioritering. Men snälla, försumma inte studierna. Många som gjort det, tittar tillbaka och ångrar att de hoppade av, eller inte kämpade hårdare under sin studietid. Det finns tyvärr många systrar som nu är fast i situationer de inte kan ta sig ur då de inte har något att falla tillbaka på. Mina syrbara systrar, ta vara på ungdomer, studera och utnyttja tiden väl. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer